Territoire de Belfort Departement 90

CampingPlaats
La Ferme L’Etang Fourchu 90100 – Florimont

Het Territoire de Belfort Note 1 is een Frans departement dat in 1922 werd opgericht uit het arrondissement Belfort , het enige deel van de Haut-Rhin en de Elzas dat na de nederlaag van 1871 in Frankrijk bleef. Het heette oorspronkelijk “  Remaining district of Haut-Rhin  ” . In 1919 werd Haut-Rhin niet gereïntegreerd en werd het officieel een Frans departement2 , de prefect Abel Jean Bertrand Maisonobe wordt pas benoemd en geïnstalleerd. In 2022 viert de afdeling haar honderdjarig bestaan. Nog steeds is het in 2022 het enige Franse departement zonder assisenhof . Het bevoegde hof van assisen is dat van Vesoul , in het aangrenzende departement Haute-Saône 3 .

In 1956 sloot het zich, in tegenstelling tot Bas-Rhin en Haut-Rhin, niet aan bij de programmaregio van de Elzas . Bij decreet van 1960 werd het toegevoegd aan het kiesdistrict Franche-Comté voor regionale actie , voordat het uiteindelijk werd toegevoegd aan de regio Franche-Comté toen het in 1982 werd opgericht na wetten over decentralisatie . Het is daarom administratief gescheiden van de rest van de Elzas, de historische regio. Het maakt nu deel uit van de regio Bourgondië-Franche-Comté .

Insee en het postkantoor kennen het code 90 toe. De bevolkingsdichtheid van het departement bedraagt ​​230,1  inwoners/km in 2020, wat aanzienlijk hoger is dan die van de regio Bourgondië-Franche-Comté (58,6  inwoners). ./km 2 ), maar vrijwel identiek aan die van de huidige Europese Gemeenschap van de Elzas (230,1  inwoners/km 2 ). Het hoogste punt van het departement is de Ballon d’Alsace met een hoogte van 1.247 meter, deze top is gemeenschappelijk voor vier departementen en twee regio’s. De inwoners van het Territoire de Belfort hebben geen officiële niet-Jood, maar worden genoemd door bepaalde Terrifortanen 4 .

Translate »