*

merry christmas

Prettige kerstdagen en een voorspoedig 2024

Belgie

CampingPlaats
Familiecamping Domein KindervreugdeAdinkerke – De Panne
Camping TonnyAmberloup
Camping FamilialArimont – Malmedy
Camping MakaAuby-sur-Semois 
Outdoor Camping BarvauxBarvaux-sur-Ourthe
Camping Tro Do WayBertogne
Camping International BomalBomal sur Ourthe Durbuy 
Snowview LodgeBüllingen 
Camping Le CanadaChiny sur Semois
Camping de la CascadeCoo – Stavelot
Oos HeemDeidenberg
Camping KleinrostGouvy
Camping Le PirotHan sur Lesse
Camping Eau-ZoneHotton
Camping Aux Sources de LescheretJuseret (Vaux sur Sûre)
Camping Ferme-Equestre de MartuéLacuisine
Naturistencamping ’t VennebosLangdorp/Aarschot
Hoeve MaedelstedeLo-Reninge
Camping IgelmonderhofManderfeld, Büllingen
Camping Les OchayMortehan/Cugnon
Camping Spineuse NeufchateauNeufchâteau
StukkenheidehofOpitter-Bree
Camping BallasthoeveOverpelt
La PlageRobertville
Camping Châlet Week-endStoutmont- Rahier
Minicamping L’EscargotTheux 
Camping AndereggWaimes
Camping à la Ferme DôrloûWodecq
Camping GroenparkZele

België, officieel het Koninkrijk België, is een West-Europees land dat aan de Noordzee ligt en aan NederlandDuitslandLuxemburg en Frankrijk grenst. Het land is 30.528 km² groot[6] en heeft een bevolking van meer dan 11,6 miljoen inwoners (ruim 6,7 miljoen in het Vlaams Gewest, 3,7 miljoen in het Waals Gewest en 1,2 miljoen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest).[7] Brussel is de hoofdstad van België en tevens het bestuurlijk centrum van de Europese Unie en de NAVO.

Het land heeft drie officiële talen: een kleine zestig procent van de bevolking spreekt Nederlands, vooral in Vlaanderen, veertig procent spreekt Frans, vooral in Wallonië en Brussel, en minder dan een procent spreekt Duits, in de Oostkantons. De culturele en linguïstische diversiteit van het land heeft door een opeenvolging van staatshervormingen geleid tot een complex politiek systeem, waarbij in principe de grondgebonden bevoegdheden – zoals economiewerkgelegenheid en infrastructuur – liggen bij de Gewesten (het Vlaamse, het Waalse en het Brusselse), en de persoonsgebonden materies – zoals onderwijscultuur en welzijn – bij de Gemeenschappen (de Vlaamse, de Franse en de Duitstalige), met een overkoepelende federale overheid voor het hele grondgebied, bevoegd voor onder meer defensiejustitie en de sociale zekerheid.

België ontstond na de Belgische Revolutie in 1830 toen het zich afscheidde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, waar het sinds 1815 toe behoorde. Na de onafhankelijkheid werd de jonge natie – vooral door de ontwikkeling van een zware industrie in Wallonië – een van de voortrekkers in de Industriële Revolutie. De ontwikkeling van Vlaanderen bleef achter tot het economisch zwaartepunt naar het noorden begon te verschuiven vanaf de jaren 1960. Dat is ook de periode van de vastlegging van de taalgrens, de eerste stappen in de federalisering van het land, en van de onafhankelijkheid van de Belgische kolonie Congo en de mandaatgebieden Ruanda en Burundi. België groeide uit tot ’s werelds 26ste economie, werd een van de welvarendstemeest ontwikkelde en meest gemondialiseerde landen ter wereld, en bouwde met zijn vrijemarkteconomie en een beperkte overheidsinmenging aan een uitgebreide verzorgingsstaat.